Baba mama torna

„Megszülettél hát, te kit oly nagyon vártunk. A kismama Anyává vált. Ez a történet innen indul.”
 
A várandóság során a női test rengeteg változáson megy keresztül. A baba fejlődéséhez tápanyagokra és helyre is szükség van. Kismama tornán felkészítettük a testet a szüléshez, erősítettük az izomzatot, megtanultunk lélegezni, relaxálni, aktívan pihenni. Nincs két egyforma terhesség, ahogy nincs két egyforma szülés, valamint gyermekágyi időszak sem. A veszélyeztetett terhesség során a kismama a lehető leginkább tehermentesítve van a mindennapi élet feladatai alól. Így mire ők találkoznak a babájukkal, vagy babáikkal a vázizmaik nem olyan mértékben őrizték meg izomerejüket, ami a gyorsabb regenerálódást lehetővé tenné. 
Az anya teste táplálja a babát pocaklakó korban, majd világrajövetel után is. Természetesen nem lehet általánosítani, vannak esetek, mikor az anya hiába tesz meg mindent, a test mégsem a várt eredményt produkálja. A női test számos változáson megy keresztül, melyek rendkívüli mértékben igénybe veszik a szervezetet.
 
A baba megszületésével ezen változások folyamatosan visszatérnek a normális értékekhez:
- a testsúly csökken
- a vízvisszatartás megszűnik, nő a vizelet mennyisége
- a széklet rendeződik
- a méh összehúzódása folyamatban van
- a hormonszint normalizálódik
- a sebek behegednek
- a gyermekágyi folyás mennyisége egyre csökken
 
A szervezet ilyen fokú leterhelése teljesen kimeríti a szervezetet. Gyermekágyi időszak, az a bizonyos 6 hét, ami egy regenerálódó időszak anyának, babának egyaránt. A baba hat hetes koráig számít újszülöttnek, ez az időszak mikor még rengeteget alszik, mivel az idegrendszere fejletlen. Számára minden inger új, és ebben hamar elfárad. A napi rutin kialakítása mind az anya, mind a baba számára nagyon hasznos. Anya és babája különleges lelki szimbiózisban is élnek. Ez lesz az, ami később meghatározó lesz a babás foglalkozásokon. 
baba mama torna a kelenfában
 
Baba-mama torna feladata az izomzat teljes átmozgatása fokozatos terhelés során. Az órák felépítésének lényege, hogy a megnyúlt izmok újra aktívvá váljanak. A medence és a test átalakulása 9 hónapot vett igénybe, így a visszaépítéshez is szükség van néhány hónapra. Fontos a gátizomzat rendezése, has, hát és egyben törzsizomzat fokozatos erősítése aerobik jelleget mellőzve. Az anyatej megváltozhat a túlzottan igénybe vett edzések alkalmával. Így ezeket a típusú gyakorlatok, csak a baba 5-6 hónapos korában kerülnek be az órák szerkezetébe. Medencefenék izmok rendezése a későbbi vizeletcsepegés megakadályozását szolgálják, különösen többször szült és gátmetszésen átesett nők körében. Az izomzat nyújtása is csak a gyermekágyi időszak végén kezdődhet el, fokozatosság elvét betartva. A helyes testtartás újbóli kialakítása és megtanulása, a medence beállítás is az óra részét képezik. A tornán az anyák a babákat használják súlyzók helyett. A gyakorlatok végzése során a babák is fejlődnek, az ő óvatos átmozgatásuk is az óra részét képezi. A játék ebben rengeteget tud segíteni.  A csecsemők mozgásfejlődése az első pár hétben nagyon gyorsan zajlik. Míg az 1. hónap végére már megtartják a fejüket, a 3. hónapra hason fekve már meg is emelik azt. Tenyerek az elején még zárva vannak, majd fokozatosan nyitja az ujjait, válik egyre mozgékonyabbá, érdeklődőbbé. 
Az órák célja az anya terhesség előtti fittségének fokozatos visszaállítása, a mindennapokba és a megváltozott életkörülményekhez való rugalmas alkalmazkodás elősegítése, valamint a baba mozgásfejlődésének az életkor szerinti támogatása.
Az órák gyógytornász vezetésével történnek, így a feladatok végzése elsajátítható és otthon körülmények között alkalmazható.
 
Az órákat a baba 6 hetes korától lehet látogatni és a csoport életkorának (babák!) megfelelő erősségű órákra számíthattok.
 

 

Időpont:

 

kedd 9:15-10:15 

pénteken 9:15-10:15 és 10:30-11:30 

 

Ára: 2000.-/alkalom , 10 000 .-/ 6 alkalom - 7 hétig érvényes

 

Bejelentkezés szükséges telefonon vagy e-mailen.

Várlak szeretettel Benneteket: 

Kovács Enikő

Gyógytornász

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot

  • A
  • B
  • C
  • D

Rólunk mondták

  • „Nagyon örültünk a párommal, amikor először hallottunk a Kelenfáról. Régi hiányt pótol egy ilyen jellegű létesítmény. Nem csak a gyerekek örülnek, hanem mi is. Izgalmas, színes a program kínálata! Egyszerűen szeretjük!” 

    „A barátnőmtől hallottam a Kelenfáról, még nem jártunk a környékén sem, de annyit áradozott róluk, hogy biztosan mi is rendszeres látogatók leszünk kisfiammal, Lackóval!” 

  • „A Facebookon bukkant rájuk a férjem véletlenül. Annyira aranyos volt a beharangozó kisfilmjük, hogy végül is leragadtunk az oldalon, és eldöntöttük: Mi is csatlakozunk a Kelenfás „nagycsaládhoz”. A lányaink már izgatottak, hiszen ha tehetnék folyton bábszínházban ülnének. A Kelenfában ez is lesz, én pedig imádok jógázni!”

     „Rengeteg időt töltök az unokáimmal. Lévén hogy én magam is jó egészségnek örvendek, szeretem az aktív értékes, hasznos időtöltéseket. A Kelenfa azért egy remek hely, mert van a mi korosztályunknak is jóga, a gyerekeknek pedig rájuk szabott színes és érdekes foglalkozások, amiket imádnak! Együtt vagyunk, de mégis mindenki azt csinálja, ami neki való! Ez egy pompás alternatíva azt gondolom, minden gyereknek, szülőnek, nagyszülőnek. Csak ajánlani tudom!”

Akciók Órarend Online bérletvásárlás

Köszöntjük weboldalunkon

Amikor megálmodtuk, elsődleges céljaink között szerepelt, hogy valódi, működő közösséget hozzunk létre. A Kelenfa egy olyan vállalkozás, ahol a család minden tagjának igyekszünk szórakozási, kikapcsolódási, tanulási lehetőségeket illetve mozgásos foglalkozásokat biztosítani.