Babahordozás Tanfolyam

Anyaként úgy érzem, a legtöbb törődést úgy adhatjuk meg gyermekeinknek, ha minél többet, és természetesebben adunk Nekik “magunkból”.

Babahordozás, tanácsadás

A természeti népeknél, ahol nem állhat meg az élet egy baba születése után sem, a világ legtermészetesebb dolga, hogy a Kicsiket magukra kötve végzik napi teendőiket. Senki nem figyelmezteti őket, hogy elkényeztetik a gyermekeiket, hiszen ösztönösen tudják, hogy ha a babák az anyukájuk közelségében tapasztalhatják meg a világot, később sokkal magabiztosabban, kiegyensúlyozotabban állják meg a helyüket, és maguktól „kérezkednek le” anyukájukról.
 
Szerencsére ezeket a pozitív változásokat már a modern tudomány is igazolja:)
“… Még a tájékozott olvasószámára is meglepő lehet, hogy a tudományos eredmények szerint, az embercsecsemő ugyanúgy hordozásra születik, mint a főemlőskölykök. Gerincének görbülete, sípcsontjának íve, éretlen csípővápája nem csupán megengedi, hanem egyenesen indokolja a hordozást. A baba ugyanis hordozás közben tudja legkönnyebben felvenni a számára szokásos magzati pózt. A csípőficamra hajlamos gyerekek számára nemcsak kényelmes, hanem egyenesen gyógyhatású a láb felhúzásával és szétterpesztésével járó hordozási pozíció…
Az anya járásának ringása és ritmusa, a hordozás során hallott egyenletes (szívdobogás) és változatos (beszéd, környezeti zajok) hangok mind fontos ingerek a kicsi számára. A hordozott babák általában kiegyensúlyozottabbak “lettek” társaiknál, és nagyobb bizalommal fordulnak a külvilág felé. Ez akár a felnőtt éveikre, társas kapcsolataik alakulására is hatással lehet.”
(Forrás: Kismama újság különszáma, Sződy Judit szerkesztő tollából)
 
És mit kaphat a baba a hordozás által?
Egy kiegyensúlyozott, és boldog anyukát, aki akkor is ad neki „magából”, ha éppen napi teendőit végzi. Mégis mi riaszthatja vissza a hordozástól még napjainkban is az
édesanyákat?babahordozás
- sokszor találkozom olyan anyukákkal, akik lelkesen vesznek egy
hordozókendőt, majd csalódottan teszik félre, mert nem tudják szakszerűen
megkötni, nem érzik benne biztonságban a babájukat, vagy nem kényelmes
nekik.
- vannak akik csatos hordozót választanak, de túl meleg, vagy túl szoros a
babának....
- a kenguruban hordozók pedig az első pár hónap után tapasztalhatják, hogy a
baba túl nehéz benne...
 
Ezekben az esetekben mindig arra biztatom, és abban segítem azanyukákat, hogy közösen megtaláljuk a számukra megfelelő hordozóeszközt, és megtanuljuk annak szakszerű használatát. Mivel nem vagyunk egyformák, és a babák is különbözőek, ami az egyik anyukának maga az áldás, az lehet nagyon kényelmetlen egy másiknak, és ezzel nincs is semmi baj:)
 
Tanfolyamaimon mindenkinek személyre szabott tanácsadásban lehet része, a speciális és egyedi igények figyelembevételével. Szívesen segítek a már meglévő babahordozótok használatában, de ha még nincs saját hordozótok, akkor is gyertek el, hiszen sokféle hordozóeszközt kipróbálhattok, és egyedi paraméterekkel el is készítjük a számotokra megfelelőt.
 
Várlak Benneteket szeretettel: Makai Emma
kismama-, babás- gyerek jóga oktató, babahordozási tanácsadó, dúla
 
TANFOLYAM IDŐPONT: 1x60 perc
 
2018.10.17. 11:30-12:30
 
Ára: 5000 Ft/ alkalom
 
BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES! 30/33-51-427 vagy info@kelenfa.hu
 
AJÁNLJUK MÉG ALÁBBI TANFOLYAMAINKAT:
 
SZÜLÉSFELKÉSZÍTÉS
 
BABAMASSZÁZS
 
EGÉSZSÉGES HASIZMOKÉRT SZÜLÉS UTÁN
 
KRISTON INTIM TORNA TANFOLYAM
 
 
babahordozás, kötődő nevelés a kelenfában  

Vedd fel velünk a kapcsolatot

  • A
  • B
  • C
  • D

Rólunk mondták

  • „Nagyon örültünk a párommal, amikor először hallottunk a Kelenfáról. Régi hiányt pótol egy ilyen jellegű létesítmény. Nem csak a gyerekek örülnek, hanem mi is. Izgalmas, színes a program kínálata! Egyszerűen szeretjük!” 

    „A barátnőmtől hallottam a Kelenfáról, még nem jártunk a környékén sem, de annyit áradozott róluk, hogy biztosan mi is rendszeres látogatók leszünk kisfiammal, Lackóval!” 

  • „A Facebookon bukkant rájuk a férjem véletlenül. Annyira aranyos volt a beharangozó kisfilmjük, hogy végül is leragadtunk az oldalon, és eldöntöttük: Mi is csatlakozunk a Kelenfás „nagycsaládhoz”. A lányaink már izgatottak, hiszen ha tehetnék folyton bábszínházban ülnének. A Kelenfában ez is lesz, én pedig imádok jógázni!”

     „Rengeteg időt töltök az unokáimmal. Lévén hogy én magam is jó egészségnek örvendek, szeretem az aktív értékes, hasznos időtöltéseket. A Kelenfa azért egy remek hely, mert van a mi korosztályunknak is jóga, a gyerekeknek pedig rájuk szabott színes és érdekes foglalkozások, amiket imádnak! Együtt vagyunk, de mégis mindenki azt csinálja, ami neki való! Ez egy pompás alternatíva azt gondolom, minden gyereknek, szülőnek, nagyszülőnek. Csak ajánlani tudom!”

Akciók Órarend Online bérletvásárlás

Köszöntjük weboldalunkon

Amikor megálmodtuk, elsődleges céljaink között szerepelt, hogy valódi, működő közösséget hozzunk létre. A Kelenfa egy olyan vállalkozás, ahol a család minden tagjának igyekszünk szórakozási, kikapcsolódási, tanulási lehetőségeket illetve mozgásos foglalkozásokat biztosítani.