Kapcsolódó nevelés

kapcsolódó nevelés a Kelenfában
 

Vannak helyzetek, amik egyszerűen megoldhatatlannak látszanak? Tanácstalan vagy, mit tegyél? Kérdéseid vannak, de válaszaid nincsenek?

Gyere el és ismerkedj meg a kapcsolódó nevelés elméletével és tedd próbára eszközeit!

2018.05.22., 29. és június 5. kedd 10:30-12:30 (3x2 óra)

Mi, szülők, szeretnénk, ha gyerekeink boldogak és kiegyensúlyozottak lennének, és ezért rengeteg mindent megteszünk: dobáljuk őket a levegőbe még akkor is, ha ez kimeríti a súlyemelő edzés fogalmát, kék-zöld foltosra zúzzuk a térdünket, mert szeretnek négykézláb kergetőzni, és elolvassuk a századszor is a kedvenc mesét, pedig mi már az első mondatnál elaludnánk rajta.
 
Éppen ezért olyan elkeserítő, hogy minden erőfeszítésünk ellenére is időről időre, vagy éppen nagyon is gyakran: sírnak, hisztiznek, napokat átnyafognak, esetleg ütnek-rúgnak-harapnak. Tehetetlenül próbáljuk jobb kedvre hangolni őket, határt szabni a bennük örvénylő zűrzavarnak, hogy legalább a család többi tagját be ne szippantsa a rossz hangulat. Általában kevés sikerrel.
 
A 6 alkalmas tanfolyam ahhoz nyújt segítséget, hogy megértsük, mi történik ezekben a helyzetekben gyermekeinkkel, és velünk szülőkkel is, és mit tehetünk azért, hogy a borúra derű jöjjön. A műhely során a résztvevők megismerkednek a „kapcsolódó nevelés” hat gyakorlati eszközével és alkalmazásukkal.
 
A szülők a legújabb pszichológiai és neurológiai kutatások eredményein alapuló információkat, ezen alapuló gyakorlati eszközöket, és sok-sok személyes támogatást kapnak ahhoz, hogy:
 
- elmélyítsék kapcsolatukat gyermekükkel
- megteremtsék a gyerekek optimális fejlődéséhez szükséges biztonságérzetet
- szeretettel, kiabálás és szigor nélkül szabjanak határokat a nem kívánt viselkedéseknek
- megküzdjenek gyermekeik (és önmaguk) érzelmi kitöréseivel
- kezeljék a napi szinten jelentkező személyes stresszt
- egyre inkább a játék és a játékosság eszközeivel oldjanak meg nevelési helyzeteket
 

A tanfolyam 3 x 2 óra,  23 000 Ft

Időpontja:  2018. május 22., 29. és június 5.

Kiscsoportos, gyakorlatias tanfolyam, ami rólad szól, és ahol úgy kerülhetsz közelebb a gyermekedhez, hogy nincs ott veled! 

 
Fontos, hogy a kis létszám miatt ez a képzés előzetes regisztrációhoz kötött, és mint általában a kapcsolódó nevelés képzési alkalmak olyan, ami gyerekek nélkül működik hatékonyan. Ennek oka, hogy sok a gyakorlati munka, saját élmény és így tudunk jobban magunkra és a többiekre is figyelni. Legyen ez egy olyan pár óra, ami most inkább rólad szól!
 
Jelentkezni itt tudsz: 06 30 335-1427
 
Ha további kérdéseid vannak írj: ildiko.selmeczy-veres@outlook.com
 
 

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot

  • A
  • B
  • C
  • D

Rólunk mondták

  • „Nagyon örültünk a párommal, amikor először hallottunk a Kelenfáról. Régi hiányt pótol egy ilyen jellegű létesítmény. Nem csak a gyerekek örülnek, hanem mi is. Izgalmas, színes a program kínálata! Egyszerűen szeretjük!” 

    „A barátnőmtől hallottam a Kelenfáról, még nem jártunk a környékén sem, de annyit áradozott róluk, hogy biztosan mi is rendszeres látogatók leszünk kisfiammal, Lackóval!” 

  • „A Facebookon bukkant rájuk a férjem véletlenül. Annyira aranyos volt a beharangozó kisfilmjük, hogy végül is leragadtunk az oldalon, és eldöntöttük: Mi is csatlakozunk a Kelenfás „nagycsaládhoz”. A lányaink már izgatottak, hiszen ha tehetnék folyton bábszínházban ülnének. A Kelenfában ez is lesz, én pedig imádok jógázni!”

     „Rengeteg időt töltök az unokáimmal. Lévén hogy én magam is jó egészségnek örvendek, szeretem az aktív értékes, hasznos időtöltéseket. A Kelenfa azért egy remek hely, mert van a mi korosztályunknak is jóga, a gyerekeknek pedig rájuk szabott színes és érdekes foglalkozások, amiket imádnak! Együtt vagyunk, de mégis mindenki azt csinálja, ami neki való! Ez egy pompás alternatíva azt gondolom, minden gyereknek, szülőnek, nagyszülőnek. Csak ajánlani tudom!”

Akciók Órarend Online bérletvásárlás

Köszöntjük weboldalunkon

Amikor megálmodtuk, elsődleges céljaink között szerepelt, hogy valódi, működő közösséget hozzunk létre. A Kelenfa egy olyan vállalkozás, ahol a család minden tagjának igyekszünk szórakozási, kikapcsolódási, tanulási lehetőségeket illetve mozgásos foglalkozásokat biztosítani.