Kismama torna

A terhesség ideje alatt nagyon fontos, hogy megfelelő ütemben, a mozgás az életünk részévé váljon. Ha korábban nem is mozogtunk rendszeresen, a várandósság ideje alatt ez elengedhetetlenné válik, hiszen a kilenc hónap alatt jelentkező terhességi tünetek, és panaszok nagymértékben elviselhetőbbé válnak a rendszeres, és speciális mozgásnak köszönhetően.

A test ilyenkor teljesen megváltozik, sokkal jobban igényli a mozgást, mint korábban. Számos testfunkció ilyenkor lassabban, sok esetben pangóan működik. Ezért elengedhetetlen, a rendszeres és szakszerű mozgás, mely nem csak az anyuka számára fontos, hanem a babának is, mivel a mozgás révén több oxigénhez jut, ami nagyban hozzájárul az egészséges fejlődéséhez.

A terhestornán nincs ugrálás, nincs kemény izomerősítés. Nyugodt, viszonylag lassú mozdulatokból álló, egész testet átmozgató tornát végzünk. Itt a kismamák lazíthatnak, feltöltődhetnek, és a terhesség okozta hát-, illetve derékfájdalmakat is csökkenteni tudják.


Ami talán a legfontosabb a kismamáknak a terhestornán, hogy olyan légzéstechnikákat tanulunk, melyeket a vajúdás, illetve a szülés alatt használni tudnak. A sokszor bedagadó kezekre, lábakra keringésjavító, úgynevezett vénás tornát tanulunk. A gátizmokra is figyelünk, így a terhestorna elengedhetetlen része az intimtorna is.

 A terhestorna gyógytornász által tartott foglalkozás, az órákon elsajátított gyakorlatokat, otthon is biztonságosan elvégezheti mindenki.

INFO

időpontok 2019.09.02-től indulnak az órák

hétfőn 2019 október 7-től 18:30-19:30

kedden 18:00-19:00 és 19.00-20.00 

szerdán: 12:00-13:00

 

ár: 2200 Ft.- / alkalom; 11.000.-/ 6 alkalmas bérlet- 8 hétig érvényes

Bejelentkezés szükséges, telefonon a 30/8393590 vagy 30/3351427 vagy on-line az órarend menüpontban (regisztráció után!)

Az óra felépítése

A foglalkozásokat heti két alkalommal egyenként 1 órás időtartamban tartjuk. Az 1 órás foglalkozást négy részre osztható a tartalmát tekintve.

Az első része elegendő idő ahhoz, hogy a kismamák megismerkedjenek egymással, az új tagokkal és az élményeiket megosszák egymással. Pszichológiai szempontból fontos, hogy érezzék a támaszt, nincsenek egyedül ebben a különleges állapotban. A foglalkozások első felvilágosító, egészségnevelő részében a kismamák megtanulhatnak néhány egyszerű és praktikus masszázsfogást, szabályt a részvevőknek, melyek a harmadik trimeszterben megkönnyítheti a fizikai átalakulás esetleges fájó, kényelmetlen tüneteit.

A foglalkozás második része a gyógytorna. A torna célja a terhesség minél jobb fizikai állapotban történő kihordása, a szülés megkönnyítése, az általános jó kondíció megőrzése.

A torna elemei:

 • has-, hát-, mell-, gátizom erősítés
 • csípőízület lazítása, nyújtása
 • lábboltozat védelme
 • egyensúly és koordinációs gyakorlatok
 • vénás keringésjavítás
 • légző gyakorlatok
 • medence beállítás, farizom erősítés

A kismamák  gyógytorna keretében tanulhatják meg a helyes alaplégzéseket, valamint a szülés alatti speciális légzéstechnikákat.

A harmadik rész a relaxálás. A relaxáció keretében egy Progresszív relaxációs gyakorlatsor mellett  szabad relaxálást, koncentratív lazítást biztosítunk. Cél, hogy a kismamák olyan szinten megtanulják és begyakorolják ezt a feladatsort, hogy a hétköznapokban önállóan, illetve akár a vajúdás időszaka alatt is önállóan képesek legyenek kivitelezni és így energiát tartalékolni.

A foglalkozás negyedik része ismét biztosít időt arra, hogy a résztvevők élményeiket, érzéseiket megosszák egymással, kérdéseket tehessenek fel, illetve visszajelzéseiket megoszthassák.

Kovács Enikő - gyógytornász

AJÁNLJUK MÉG ALÁBBI TANFOLYAMAINKAT: 

Szülésfelkészítő tanfolyam 

Babahordozás tanfolyam

Babamasszázs tanfolyam

KRISTON INTIM TORNA TANFOLYAM

Vedd fel velünk a kapcsolatot

 • A
 • B
 • C
 • D

Rólunk mondták

 • „Nagyon örültünk a párommal, amikor először hallottunk a Kelenfáról. Régi hiányt pótol egy ilyen jellegű létesítmény. Nem csak a gyerekek örülnek, hanem mi is. Izgalmas, színes a program kínálata! Egyszerűen szeretjük!” 

  „A barátnőmtől hallottam a Kelenfáról, még nem jártunk a környékén sem, de annyit áradozott róluk, hogy biztosan mi is rendszeres látogatók leszünk kisfiammal, Lackóval!” 

 • „A Facebookon bukkant rájuk a férjem véletlenül. Annyira aranyos volt a beharangozó kisfilmjük, hogy végül is leragadtunk az oldalon, és eldöntöttük: Mi is csatlakozunk a Kelenfás „nagycsaládhoz”. A lányaink már izgatottak, hiszen ha tehetnék folyton bábszínházban ülnének. A Kelenfában ez is lesz, én pedig imádok jógázni!”

   „Rengeteg időt töltök az unokáimmal. Lévén hogy én magam is jó egészségnek örvendek, szeretem az aktív értékes, hasznos időtöltéseket. A Kelenfa azért egy remek hely, mert van a mi korosztályunknak is jóga, a gyerekeknek pedig rájuk szabott színes és érdekes foglalkozások, amiket imádnak! Együtt vagyunk, de mégis mindenki azt csinálja, ami neki való! Ez egy pompás alternatíva azt gondolom, minden gyereknek, szülőnek, nagyszülőnek. Csak ajánlani tudom!”

Akciók Órarend Online bérletvásárlás

Köszöntjük weboldalunkon

Amikor megálmodtuk, elsődleges céljaink között szerepelt, hogy valódi, működő közösséget hozzunk létre. A Kelenfa egy olyan vállalkozás, ahol a család minden tagjának igyekszünk szórakozási, kikapcsolódási, tanulási lehetőségeket illetve mozgásos foglalkozásokat biztosítani.