REGISZTRÁCIÓ BEJELENTEKZÉS
  • +36 30 3351427  •  +36 30 8393590  •  infokelenfa.hu
  • LESZNEK 2020 NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK

Kismama torna

A terhesség ideje alatt nagyon fontos, hogy megfelelő ütemben, a mozgás az életünk részévé váljon. Ha korábban nem is mozogtunk rendszeresen, a várandósság ideje alatt ez elengedhetetlenné válik, hiszen a kilenc hónap alatt jelentkező terhességi tünetek, és panaszok nagymértékben elviselhetőbbé válnak a rendszeres, és speciális mozgásnak köszönhetően.
 
A test ilyenkor teljesen megváltozik, sokkal jobban igényli a mozgást, mint korábban. Számos testfunkció ilyenkor lassabban, sok esetben pangóan működik. Ezért elengedhetetlen, a rendszeres és szakszerű mozgás, mely nem csak az anyuka számára fontos, hanem a babának is, mivel a mozgás révén több oxigénhez jut, ami nagyban hozzájárul az egészséges fejlődéséhez.
 
A terhestornán nincs ugrálás, nincs kemény izomerősítés. Nyugodt, viszonylag lassú mozdulatokból álló, egész testet átmozgató tornát végzünk. Itt a kismamák lazíthatnak, feltöltődhetnek, és a terhesség okozta hát-, illetve derékfájdalmakat is csökkenteni tudják.
 
Ami talán a legfontosabb a kismamáknak a terhestornán, hogy olyan légzéstechnikákat tanulunk, melyeket a vajúdás, illetve a szülés alatt használni tudnak. A sokszor bedagadó kezekre, lábakra keringésjavító, úgynevezett vénás tornát tanulunk. A gátizmokra is figyelünk, így a terhestorna elengedhetetlen része az intimtorna is.
 
A terhestorna gyógytornász által tartott foglalkozás, az órákon elsajátított gyakorlatokat, otthon is biztonságosan elvégezheti mindenki.
 
Bejelentkezés szükséges, telefonon a 30/8393590 vagy 30/3351427 vagy on-line az órarend menüpontban (regisztráció után!)
 
Az óra felépítése
A foglalkozásokat heti két alkalommal egyenként 1 órás időtartamban tartjuk. Az 1 órás foglalkozást négy részre osztható a tartalmát tekintve.
 
Az első része elegendő idő ahhoz, hogy a kismamák megismerkedjenek egymással, az új tagokkal és az élményeiket megosszák egymással. Pszichológiai szempontból fontos, hogy érezzék a támaszt, nincsenek egyedül ebben a különleges állapotban. A foglalkozások első felvilágosító, egészségnevelő részében a kismamák megtanulhatnak néhány egyszerű és praktikus masszázsfogást, szabályt a részvevőknek, melyek a harmadik trimeszterben megkönnyítheti a fizikai átalakulás esetleges fájó, kényelmetlen tüneteit.
 
A foglalkozás második része a gyógytorna. A torna célja a terhesség minél jobb fizikai állapotban történő kihordása, a szülés megkönnyítése, az általános jó kondíció megőrzése.
 
A torna elemei:
 
has-, hát-, mell-, gátizom erősítés
csípőízület lazítása, nyújtása
lábboltozat védelme
egyensúly és koordinációs gyakorlatok
vénás keringésjavítás
légző gyakorlatok
medence beállítás, farizom erősítés
A kismamák gyógytorna keretében tanulhatják meg a helyes alaplégzéseket, valamint a szülés alatti speciális légzéstechnikákat.
 
A harmadik rész a relaxálás. A relaxáció keretében egy Progresszív relaxációs gyakorlatsor mellett szabad relaxálást, koncentratív lazítást biztosítunk. Cél, hogy a kismamák olyan szinten megtanulják és begyakorolják ezt a feladatsort, hogy a hétköznapokban önállóan, illetve akár a vajúdás időszaka alatt is önállóan képesek legyenek kivitelezni és így energiát tartalékolni.
 
A foglalkozás negyedik része ismét biztosít időt arra, hogy a résztvevők élményeiket, érzéseiket megosszák egymással, kérdéseket tehessenek fel, illetve visszajelzéseiket megoszthassák.
 
Javasolt öltözet:
kényelmes nadrág, póló, zokni, váltócipő nem kell
 
Matracot biztosítunk. Javasolt a törölköző használata!

Következő időpontok

2020.06.08.hétfő18:00-19:00Kovács EnikőIDŐPONT FOGLALÁSONLINE ÓRA
2020.06.10.szerda16:00-17:00Kovács EnikőIDŐPONT FOGLALÁSONLINE ÓRA
2020.06.12.péntek11:15-12:15Kovács EnikőIDŐPONT FOGLALÁSONLINE ÓRA

Oktatók

Fehér Melitta gyógytornász
Kovács Enikő gyógytornász

ÁRAK

1 alkalom:2600 Ft
8 hétig érvényes 6 alkalomra szóló bérlet:13000 Ft
Galéria Adatkezelési tájékoztató Házirend Oktatóink
     © 2019 Kelenfa családi és szabadidőközpont ora.php?ora=6